Šta je UV sterilizacija?

Sa povećanjem zagađenja životne sredine, od strane neorganskih i organskih supstanci, upotreba kratkotalasnog UV zračenja u prevazilaženju problema kontaminacije mikroorganizmima uveliko dobija na značaju. Mikroorganizmi kao što su: bakterije, plesni, kvasci, protoze i virusi mogu biti uništeni izlaganjem kratkotalasnom UV zračenju.

Dezinfekcija vazduha u prostorijama, kao i površina zidova, podova, plafona u njima, uspešno se obavlja upotrebom UV zračenja već dugi niz godina. Danas su primene ovog načina sterilizacije i dezinfekcije mnogobrojne i taj se broj stalno uvećava. Upotreba UV zračenja uz pomoć novih tehničkih rešenja, što će biti prikazano, može obezbediti sterilizaciju i dezinfekciju veoma efikasno na jeftin i često vrlo jednostavan način u najrazličitijim situacijama.

Preduzeće „ENC“ je proizvođač opreme i uređaja za sterilizaciju i dezinfekciju, čiji je rad zasnovan na upotrebi kratkotalasnog UV zračenja. ENC postoji od 1995. godine i poseduje veliko iskustvo u konstruisanju i primeni ove opreme i ono se svakodnevno uvećava. Ovom edukacionom brošurom „ENC“ će pokušati da što bolje i potpunije prezentuje veliki broj informacija iz ove oblasti. Iskreno se nadamo da će ova brošura biti od velike koristi mnogobrojnom tehničkom osoblju kao i drugim pojedincima u mnogim privrednim i društvenim organizacijama a i van njih, na svim onim mestima gde neželjeno delovanje mikroorganizama predstavlja problem po zdravlje ljudi.

Preuzmi

Šta je UV sterilizacija?

PreuzmiPreuzmite PDF brošuru – 1 MB