uvs1015-levi-profil

uvs1015

uvs1015-desni-profil

UVS1015 (1 izvor UV zračenja)

Karakteristike proizvoda:

  • Priključni napon: 220V / 50 Hz
  • Jedan izvor UV zračenja od 15W (iznad hromirane rešetke)
  • Potrošnja uređaja: 15W
  • Težina uređaja: 4,0 Kg
  • Stepen zaštite IP20
  • Spoljašnje dimenzije uređaja: visina 255mm, dubina 320mm, širina 485mm
  • Garancija 2 godine

PRIMENA:

UV sterilizator namenjen je za sterilizaciju i čuvanje instrumenata, pribora i malih količina vode. Koristi se u zdravstvenim, farmaceutskim i veterinarskim ustanovama, laboratorijama, prehrambenoj industriji, kozmetici i svim ostalim mestima i prilikama gde se zahteva velika brzina sterilizacije ili je potrebno sterilisati plastične ili gumene površine delova opreme i ambalaže, koji su inače neotporni na temperaturu.

Princip rada se zasniva na činjenici da su mikroorganizmi veoma neotporni na ultravioletno zračenje talasne dužine 253,7nm.

OPIS KONSTRUKCIJE UREĐAJA:

Ultravioletni (UV) zraci koji se emituju iz izvora (UV) zračenja (smeštenih unutar sterilizatora) sterilišu prostor komore i površine predmeta poređanih na hromiranoj rešetci.

Optimalno vreme sterilizacije je 15 min.

Zaštita od (UV) zračenja koje je veoma štetno za kožu i oči, izvedena je naročitom konstrukcijom uređaja, ugradnjom vrata od filter stakla i sistemskim senzorom koji isključuje izvore (UV) zračenja pri otvaranju vrata dok je postupak u toku.

Ugrađeni je izvor (UV) zračenja najpoznatijih svetskih proizvođača, izrađeni u skladu sa najnovijim svetskim propisima, čiji je radni vek 8000 h.

Kućište sterilizatora je izrađeno od čeličnog dekapiranog lima zaštićenog kvalitetnom plastifikacijom. Snaga ugrađenog izvora (UV) zračenja je 15W. Izvedeni stepen zaštite je IP20.

UPOTREBA:

Predmeti koji se izlažu postupku sterilizacije moraju se prethodno oprati, a poželjno je i hemijski dezinfikovati potapanjem u 60% alkohola ili 0,5% natrijumhipohlorida.

Nakon toga se postavljaju, tako da spoljne površine budu izložene izvoru (UV) zračenja. Vrata od filter stakla treba zatvoriti i otpočeti sa procesom sterilizacije pritiskom na glavni prekidač za napajanje u položaj 1(uključeno).

Po završetku sterilizacije izvor (UV) zračenja je potrebno isključiti na glavnom prekidaču u položaj 0(isključeno), a instrumenti i pribor su spremni za upotrebu.

ODRŽAVANJE:

Izvor (UV) zračenja i unutrašnjost uređaja povremeno treba očistiti dezinfekcionim sredstvom.

Nakon isteka 8000 radnih sati potrebno je zameniti izvore (UV) zračenja.

Uređaj je atestiran po najsavremenijim metodama u ZAVODU ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA (br.3526/1) i to, na najotpornije vrste mikroorganizama.