uvs2015desniprofil

 

uvs2015

uvs2015leviprofil

UVS2015 (UV sterilizator sa dva izvora UV zračenja)

Karakteristike proizvoda:

  • Mikroprocesorski vremenski kontroler (tajmer)
  • Priključni napon: 220V / 50 Hz
  • Dva izvora UV zračenja od po 15W (iznad i ispod hromirane rešetke)
  • Potrošnja uređaja: 30W
  • Dimenzije hromirane rešetke: 470mm x 210mm
  • Težina uređaja: 5,5 Kg
  • Stepen zaštite IP20
  • Spoljašnje dimenzije uređaja: visina 255mm, dubina 320mm, širina 485mm
  • Garancija 2 godine

 

PRIMENA:

UV sterilizator namenjen je za sterilizaciju i čuvanje instrumenata, pribora i malih količina vode.

Koristi se u zdravstvenim, farmaceutskim i veterinarskim ustanovama, laboratorijama, prehrambenoj industriji, kozmetici i svim ostalim mestima i prilikama gde se zahteva velika brzina sterilizacije ili je potrebno sterilisati plastične ili gumene površine delova opreme i ambalaže, koji su inače neotporni na temperaturu.

Princip rada se zasniva na činjenici da su mikroorganizmi veoma neotporni na ultravioletno zračenje talasne dužine 253,7nm.

OPIS KONSTRUKCIJE UREĐAJA:

Ultravioletni (UV) zraci koji se emituju iz izvora (UV) zračenja (smeštenih unutar sterilizatora) sterilišu prostor komore i površine predmeta poređanih na hromiranoj rešetci.

Optimalno vreme sterilizacije u trajanju od 15 min. obezbeđuje mikroprocesorski kontroler ( u toku sterilizacije led dioda treperi u zelenoj boji).

Zaštita od (UV) zračenja koje je veoma štetno za kožu i oči, izvedena je naročitom konstrukcijom uređaja, ugradnjom vrata od filter stakla i sistemskim senzorom koji isključuje izvore (UV) zračenja pri otvaranju vrata dok je postupak u toku.

Ugrađeni su izvori (UV) zračenja najpoznatijih svetskih proizvođača, izrađeni u skladu sa najnovijim svetskim propisima, čiji je radni vek 8000 h.

Kućište sterilizatora je izrađeno od čeličnog dekapiranog lima zaštićenog kvalitetnom plastifikacijom. Snaga ugrađenih izvora (UV) zračenja je 2x15W. Izvedeni stepen zaštite je IP20.

UPOTREBA:

Predmeti koji se izlažu postupku sterilizacije moraju se prethodno oprati, a poželjno je i hemijski dezinfikovati potapanjem u 60% alkohola ili 0,5% natrijumhipohlorida.

Nakon toga se postavljaju na rešetku jedan pored drugog, tako da spoljne površine budu izložene izvorima (UV) zračenja. Vrata od filter stakla treba zatvoriti i otpočeti sa procesom sterilizacije pritiskom na dugme START, pri čemu je glavni prekidač za napajanje u položaju 1(uključeno). U toku sterilizacije na prednjoj strani uređaja treperi led dioda u zelenoj boji.

Po završetku sterilizacije izvori (UV) zračenja se automatski isključuju, a instrumenti i pribor su spremni za upotrebu.

U slučaju otvaranja vrata u toku procesa doći će do automatskog isključenja izvora (UV) zračenja, nakon zatvaranja vrata ponovo treba startovati uređaj da bi se otpočelo sa procesom sterilizacije.

ODRŽAVANJE:

Izvore (UV) zračenja i unutrašnjost uređaja povremeno treba očistiti dezinfekcionim sredstvom.

Nakon isteka 7900 radnih sati izvora (UV) zračenja led dioda na prednjem delu sterilizatora treperi u crvenoj boji kad nije u toku proces sterilizacije, što znači da je potrebno zameniti izvore (UV) zračenja.

U slučaju da se ni posle 100 radnih sati ne zamene izvori, mikroprocesorski kontroler će blokirati rad sterilizatora.

Nakon zamene izvora (UV) zračenja potrebno je resetovati brojač radnih časova na mikroprocesorskom kontroleru.

Uređaj je atestiran po najsavremenijim metodama u ZAVODU ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA (br.3526/1) i to, na najotpornije vrste mikroorganizama.